Снимка: БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски е на посещение в Сърбия, съобщи Нова Македония.

Днес той проведе разговор със сръбския държавен глава Александър Вучич. Двамата изразиха мнение, че диалогът между Сърбия и Северна Македония е най-добрият в днешни времена.

Още по темата
Вучич обяви, че сътрудничеството между тях продължава. Приоритет е доброто на двата народа.

На срещата присъства и сръбският премиер Ана Бърнабич.

Обсъдени са международни теми. Основната е разширяването на програмата "Отворени Балкани". Търси се дипломатически диалог и икономическо партньорство.

Двете държави ще реализират сътрудничество и за очаквано европейско присъединяване.

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 2 месеца

Игнориране на северномакедонците. Те са циганиосвен българите в РСМ. Никакви общи проекти и помощ за Сърбия и РСМ. Нека трополят с копита в задния двор на Балканите. България си има достатъчно свои грижи, с които трябва спешно да се заеме.

34

Анонимен

преди 2 месеца

Вето за РСМ и Сърбия.

33

Анонимен

преди 2 месеца

Брюксел да си отвори широко очите, защото Северна Македония играе играта на Сърбия още от времето на Тито, "на два стола". И двете държави са сателити на Русия в момента. Целта им е, да извлекат ползи от изток и от запад, едновременно. Колкото в по-добри отношения е РСМ със Сърбия, в толкова по-лоши ще е с България. Никаква помощ и общи проекти със Сърбия и РСМ, докато ангибългарската истерия, диктуват от Белград, се сипе върху България. Политиците ни да реагират на това в Брюксел.