Снимка: БГНЕС
fallback

На заседание на правителството на Република Северна Македония късно снощи е било прието решение да бъдат дарени хеликоптери на Украйна и да бъде приет хармонизираният текст на Протокола за дарение на между Министерството на отбраната на Република Северна Македония и Министерството на отбраната на Украйна, съобщиха от правителствената пресслужба в Скопие.

Oще по темата
Хеликоптерите Ми-24, които ще бъдат дарени, са руско производство и са закупени от Украйна през 2001 г., но ресурсът им е изчерпан преди осем години и не се използват поради липса на резервни части.

В интервю за телевизия Алсат преди дни министърът на отбраната на Република Северна Македония Славянка Петровска каза, че два от 12 –те хеликоптери, които ще бъдат дарени, са модернизирани, но тази модернизация е била съобразена с тогавашните условия и не отговаря на сегашната необходимост на армията, докато Украйна има капацитет да ги въведе в експлоатация и да бъдат използвани за нуждите на украинската армия предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

ББ

преди 1 година

засрамени трябва да признаем позора който ни нанесоха доган-борисов,резидентО-нинова...болни...костя,ами евала на макетата...ако спрете русифилски да мразите в полза сърбия...имате шанс,умната ако путин вземе и минимален превес...сърбите ще ви пойзбият!!!

38

Анонимен

преди 1 година

Ха , Ха . Еvaтe блгарчина вечито на погрешна страна. Ви ги читам коментарчета и пукнувам од смеа. Деде арно викаше ако пукне воина и незнеш коиа страна да иа фатиш , прво види каи се блгарчета и *** на другата страна ....хохохоохххххооооооо...

37

Лекар ихтиманец

преди 1 година

До скоро се наричаха фиромци, а сега-северни македоци - злоба и простотия лъхат.

fallback