Снимка: БГНЕС
fallback

Турски спасители провеждат акция за спасяването на ранени хора от руините на шестетажна сграда, която бе повредена при земетресенията в южната част на Турция на 6 февруари, а сега се е срутила окончателно.

Инцидентът е станал в югоизточния град Шанлъурфа, съобщава ДПА, като се позовава на Анадолската агенция.

Спасителите призоваха да бъде пазена тишина в района на съборилата се сграда, за да могат да слушат за шумове под руините, съобщава Анадолската агенция.

Записи от охранителна камера показват как сградата, намираща се на натоварена улица, пада.

Земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 удариха югоизточната част на Турция в интервал от няколко часа на 6 февруари. Трусовете причиниха жертви и разрушения и в съседна Сирия.

Общият брой на жертвите достигна близо 46 000, а земетресенията оставиха без дом близо два милиона души в Турция.

(БТА, София Георгиева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Вал

преди 1 година

Земетресението в Турция ще доведе до непоправими загуби , и това е само началото.Ердоган и неговото калпаво строителство , ще бъдат пагобни за региона.

11

Анонимен

преди 1 година

Ердо е изключителен! Не цепи басма на големите и се грижи за народа си!Ето - даже по инфлация Турция ни изпреварва значиетелно тъпия Европейски съюз!

10

НИГ

преди 1 година

До 12 ха ха ха : Веско, пий си хапчетата моля ти се. А това че се пишеш с различно име е смешно. Да не би да си случайно брат на Сидни Австралия? Той май си сложи въжето или си е пу кнал от ковид. *** на психиатър да ти даде хапчета и избягвайте да гледаш Болен Пи де ро в по Ахмак.тв

fallback