Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Македонски българи поискаха да има възможност за отнемане българско гражданство заради използване на език на омразата към България. Те са организирали петиция по този повод.

"Има желаещи, които се включват към петицията. Това се случва в интернет в страницата "Българи в Македония". Говорили сме с почти всички дружества, които са на българите в Северна Македония и които подкрепя петицията също", заяви инициаторът на петицията Димче Ямандиев в "България сутрин".

На въпрос как може да се следи кой използва език на омразата, той отговори, че това не е трудно, тъй като се вижда всекидневно по македонските телевизии.

"Според българските закони, български граждани могат да отговарят пред прокуратурата за език на омразата. Как това може да се случи, не съм наясно", сподели Ямандиев, като допълни, че позицията на някого не би трябвало да го защитава пред закона.

"Тук говорим за хора, които всекидневно използват езика на омразата и заемат държавни позиции", каза още той.

Пред Bulgaria ON AIR Димче Ямандиев определи арестите, случили се на 4 февруари по време на честванията на Гоце Делчев, като "недопустими".

"РСМ се запъти към ЕС, но много неща трябва да се подобрят. Възможно е обстановката в двете държави да се подобри, но трябва да се погледне по-задълбочено. Трябва да се започнат сериозни реформи", категоричен бе той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Калин

преди 7 месеца

До АнонименВеднага трябва да се отнеме българското гражданство на членове на всички проповядващи омраза към българите.Не може този,които е враг на България да се ползва с правата на български граждани. Не си въобразявайте,че като му отнемем правата ,той ще ни мрази повече. Той и сега достатъчно много ти мрази. Впрочем македонската тъпота и невежество са необорими. За какво ни е да бъдем близки с един празноглав примитивен народ пропит с омраза, към България.Македония вън от ЕС за винаги.

14

Трябва специална

преди 1 година

Операция срещу комунистическата фашистка организация на варварските амуджи които нападат Български граждани да се лекуват с АК-47 и винкел.

13

Макета-фашисти !

преди 1 година

Днешните макета са параноични сърбо-коминтерновски фашисти ! Психопати-мегаломани, дърво без корен ! Северна Македония трябва да бъде преименувана на "Северна Идиотия" ! Да си "македонец" е ДИАГНОЗА !!! Бил съм много пъти на служебни командировки в Македония и категорично мога да твърдя : по-прости, по-мързеливи и по-нагли същества трудно ще намерите на планетата Земя !

fallback