Снимка: БГНЕС
fallback

Европейският парламент не е приел никаква резолюция, която да призове Сърбия да въведе санкции срещу Русия. Това е само въпрос на препоръки, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич.

„Много по-трудно от санкциите срещу Русия е, че искат да се признаем взаимно с Косово. Сякаш Сърбия я интересува да бъде призната от Прищина“, допълни той.

Oще по темата
Според него ако Сърбия наложи санкции на Русия, следващото нещо, което биха поискали от ЕС, е признаването на Косово, предаде „Данас“, цитиран от БГНЕС. „Аз съм политически ветеран. Не бях особено развълнуван от препоръките на ЕП“, заяви президентът на Сърбия.

Вчера Европейският парламент прие резолюция, в която изрично се посочва, че в бъдеще пари от еврофондове трябва да се изпращат на Сърбия само, ако тя наложи санкции на Русия.

Председателят на Хелзинкския комитет за правата на човека Соня Бисерко поясни пред „Данас“, че независимо от факта, че резолюцията не е задължителна, тя със сигурност е отражение на доминиращото отношение към Сърбия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Гражданин

преди 1 година

ЕС ще ви принуди да се отречете от Тито и тогава всеки сръбски "патриот" ще получи сърдечна криза!

24

Кратуната

преди 1 година

От както се помня сърбите искат да ци.ц.кат от две ци.цки сега ще ми ци.ц.ката от к.уро....

23

Peter

преди 1 година

Всичко си идва на мястото.Това със седенето на два стола още Тито го правеше, но рано или късно трябва да избереш в кой отбор ще играеш. Глупостите с балансирането свършиха. Прекалено сте малки.Яд ме е, че ние сега не се възползваме докато сърбетата са натиснати да си решим веднъж завинаги проблема с инатливите магарета край Вардаро...

fallback