fallback

Според арабиста Владимир Чуков е възможно терористичният акт в Истанбул да е свързан с предстоящите президентски избори. Eкспертът бе категоричен пред телевизия Bulgaria ON AIR, че този почерк - да се използва жена за атаката, е присъщ на кюрдите.

Oще по темата
"Президентът Ердоган представи един много интересен акцент в своята пресконференция. Той каза, че това е атентат, който иска да заличи турската държава, но тя няма да отстъпи", коментира той.

По думите на Чуков, ако се направи преглед на изборите в Турция през годините, ще се забележи, че те са изобилствали от  атентати.

"Женският почерк е по-характерен за кюрдите, докато при "Ислямска държава" той е по-скоро изключение. При кюрдите цели най-често са обекти на силовите структури", поясни Чуков.

Арабистът е на мнение, че ударът по толкова оживен район е пряка атака срещу турската държава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

eестествено

преди 1 година

че е свързан, както беше свързан "неуспекшния опит за преврат" , де развърза ръцете на Ердоган за разправа с опонентите си. Тоз филм вече е игран и гледан. Само турко-русофилите не виждат по-далеч от носа си

16

нещастник

преди 1 година

този Чуков е поредния *** и агент, който ни представят по всички медии ,като огромен специалист. Нима поне малко не ви е неудобно? Чуете ли за бг коментатор известен само в България, той най - вероятно е рускогерберска маша в турската мъгла или психясали копейки....

15

Русия е блато

преди 1 година

С крепостници и мюмюни ! Никога не управлявано от руснак ! За разлика от турция там живеят и няколко милиона човеци с нормално за човеците IQ !

fallback