Снимка: архив, БГНЕС
fallback

До сблъсъци между демонстранти и полиция се стигна тази нощ в Солун, след като студенти отказват да се подчинят на решение на парламента за присъствие на университетска полиция във висшите учебни заведения.

Тази нощ отново имаше сблъсъци в Солун между студенти и частите за борба с безредиците, които използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрацията, предаде кореспондентът на БНР.

Студенти охраняват и всички входове на университета с плакати "Университетите са само за студенти и преподаватели. Махнете полицията".

В Атина също студентите протестират на мащабни демонстрации всеки ден.

По решение на правителството парламентът прие закон за присъствието на полицейски патрули заради случаите на хулиганство и заплахи към преподаватели.

Опозицията призова правителството да оттегли униформените от университетите, за да не се достигне до безредици и сблъсъци между студенти и полиция.

Ректорът на университета в Крит заяви, че висшето учебно заведение има нужда от преподаватели, а не от полиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Било е невъзможно

преди 1 година

преди 1945 г. полицай да влезе в Софийския университет или някой да запали цигара вътре в сградата. След 1945 г. провинциалисти с минимален бал или изобщо без приемен изпит (по някакви параграфи) нахлуха на тълпи в СУ и спокойно си пушиха в сградата, макар че уж се налагаха глоби (смешни дребни суми), ако някой бъде "заловен" да пуши. През 70-те години безочливи селски моми с минижупи на дебелите д. успяха да предизвикат пожар от незагасена цигара в старото крило, изгоря стилна скъпа ламперия.

12

Анонимен

преди 1 година

Ректорът на университета в Крит заяви, че висшето учебно заведение има нужда от преподаватели и студенти, а не от полиция.

11

Милиционер

преди 1 година

Недейте така малдежи,з а нас е много важно да присъстваме във ВУЗ-овете;))) Щот гат Гсопод раздаваши акъл, ний не бейми си свалили фуражките;))) Затва е убаво ний сега да са учим, акъл да придобием, чи то чиляк са учи докат е жив, особено га му липсва много и по рождение не му е дадено;))) Аи курфите ни и те да понаучат по некой мурафет от "Кама Сутра", чи то само да дигаш краката...;)))

fallback