Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Гръцкото правителство се очаква да обяви днес подробностите за нова програма за заеми с почти нулева лихва за закупуване на първо жилище от млади хора и двойки до 39-годишна възраст, както обяви премиерът миналия уикенд, пише в. "Катимерини".

Oще по темата
Министърът на труда и социалната сигурност Костис Хадзидакис заяви вчера, че първите 500 милиона евро ще бъдат отпуснати наведнъж, като цялата схема включва пакет от мерки на стойност 1,7 милиарда евро за повече от 100 000 бенефициенти.

"375 милиона евро ще бъдат предоставени от Обществената служба по заетостта и ще бъдат безлихвени, а банките ще участват с 25 процента", обясни Хадзидакис.

/БТА/
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Мнение-предложение

преди 1 година

Нашите управляващи да измислят начин да убедят Европейската комисия и съответните европейски шефове, че подобно нещо е нужно на нас за млади хора и семейства, но само при условие, че имат минимум средно образование и останат да работят и да създават деца в България. Предлагам на подобни млади хора да се опрощава половината от цената на жилището след раждане на второ дете, а ако родят три, жилището да им се подари.

15

ето

преди 1 година

кьде са ни децата

14

само

преди 1 година

се перат

fallback