Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малко 99 души са били ранени при катастрофа на градски метробуси в квартала "Авджълар" в Истанбул, но няма жертви, съобщи валията на мегаполиса Али Йерликая.

Катастрофата е станала привечер,в пиковите часове на градския транспорт, предава БТА.

Два метробуса са се сблъскали на една от спирките на метробусната линия край Авджълар.

Други два метробуса, които се движели зад тях се блъснали в катастрофиралите превозни средства.

Не се съобщава причината за катастрофата. На мястото на инцидента незабавно са били изпратени линейки, пожарни и полицейски екипи.

На някои от ранените била оказана помощ на място, а други били настанени в кварталните болници. Не се съобщава за жертви.

 Движението по централния път от града към "Авджълар" е било затворено за няколко часа.

 Метробусите са специализирани дълги  автобуси, които се движат по паралелното трасе /специален коридор/ на подземната железница /спират на спирките на метрото/ и свързват европейската и азиатската части на Истанбул.

 Републиканската прокуратура е започнала разследване на причините за катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Циганин скиор

преди 1 година

Има - има ,то и турчин скиор имало ! Даже се пръкнал и турчин шахматист , ама в България и се оказало кадъна ! Ако турците бяхте оставили шофьорлъка на жените си щеше да има много по - малко катастрофи , понеже при турците момчетата стават жени средно 5 години по - рано от момичетата .!.

13

до Буллгаропитеккуса

преди 1 година

До 12---Българите по естестен път ли се раждате такива колосални оллигофреени, или затъпявате по изкуствен начин?!! Бугггаропитекуссче, в Тюркийето има повече професионални шофьори, колкото са буллгаропитекусчетата по лицето на цялата плоска земя, гютвереннчо кривффодзурллато!

12

Циганин скиор и

преди 1 година

Турчин професионален шофьор, НЯМА!

fallback