Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Българите не заслужават и няма да бъдат част от конституцията на Северна Македония. Това обяви ръководителят на македонската опозиция Християн Мицкоски, съобщи Нова Македония.

Това стана на среща на представители на групата.

Oще по темата
Вече е внесено предложение за провеждане на референдум, относно предложени промени в закона.

"Договорът за приятелство и сътрудничество е основата на българските действия, които отричат нашето право на самоопределение. Мнозинството от македонските граждани подкрепят референдума и ще гласуват на него", обяви Мицкоски.

Той обяви, че няма да допусне промяна в основния закон, независимо от това, което ще покаже допитването. Обяви, че ще мобилизира македонския народ и мнозинството в парламента.

Настоява и за предсрочни избори. Така ще се определят следващите действия на правителството.

Представители на управлението настояват, че референдумът само забавя европейския хоризонт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Стойчо Пенев

преди 1 година

До Турчин Не мога да считам макаците за братя.Те отдавна са се отказали от братството си с нас.Станали са сърби. Не искам да имам брат- Подлец!Държава Македония няма!Македонски народ няма. Има местност Македония населена от племе макаци определящи се като сърбомани.

97

Стойчо Пенев

преди 1 година

До Анонимен: Има хора които и с торба моркови не можеш да ги вкараш в правия път.Има и такива райони.Сърбоманчетата от местността Македония са от този тип. Някога сърбите са намерили верния тон към хората от този район ,че само с тоягата може да ги вкарат в собствената си кошара.Успяха сърбите!. Блъскаха ги по дебелите глави с тоягата и успяха.Сега са по- сърби от сърбите. Та думата ми е,че за да се разберем с тъй наречените "македонци" трябва да ги блъскаме с тояга по дебелите кратуни.

96

смях

преди 1 година

Ако македония обиждаше друга държава досега македонците да са изяли такъв хубав шут че от скопие да не е останало нищо живо

fallback