Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Сърбия винаги ще търси мир и стабилност.

Oще по темата
Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, съобщи Данас.

Добави, че страната винаги ще се съобразява със своите национални интереси. Държавният глава на Сърбия говори с европейския пратеник Мирослав Лайчак.

Двамата обсъдиха различни теми. Основната беше варианти за намиране на диалог с Косово.

На разговорите присъства и представителят на САЩ Габриел Ескобар. Вучич призна, че разговорите не са били лесни, но ще продължи да отстоява позициите на своята страна.

"Надявам се на компромис. Гарантирано ще защитим интересите на сърбите в Косово", обяви Вучич.

Лайчак обяви, че искрено оценява действията на държавния глава на Сърбия за европейско решение по въпроса с Косово и гарантирането на стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Време е

преди 1 година

Да признаем Косово, Всички на Балканите трябва да разберем че мир ще има само когато всички държави на Балканите включително Турция влезне в ЕС. Стига сме се правили на по виши от другите, по тези земи всички сме от една черга.

7

Кино

преди 1 година

Със Сърбия? Нали?

6

анализатор

преди 1 година

До: номер 9 Бъркаш. Вучич е диалогичен, а Милошевич беше като Путин. Дори Тито беше диалогичен, затова успя да опази Югославия толкова дълго време.Вучич няма голям избор, освен да признае независимостта на Косово.Сценарият там е същият както със съседната ни Македония (северна или бивша все ми е тая писна ми с това име).Вучич трябва да защити правата на сърбите в Косово, както ние се борим за правата на българите в Македония! А само един има интерес да няма мир - Путин!

fallback