Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Най-малко 11 души загинаха при жестока автобусна катастрофа в Хърватия тази сутрин, предаде БГНЕС.

При инцидента са ранени 34 души. Катастрофата стана около 5.30 часа местно време. Автобус, с полски регистрационни номера, пътуващ по магистрала А4 към столицата Загреб, е напуснал пътното платно между местността Ярек Бисашки и Подворец. По неофициална информация, разпространена от хърватските медии, шофьорът е заспал и самокатастрофирал.

От полицията във Вараждин съобщиха, че сред пострадалите има и тежко ранени. На място на инцидента пристигнаха вътрешният министър Давор Божинович и вицепремиера Томас Медвед.

Екипи на пожарната и на полицията помагат на пострадали. На място има няколко екипа на Спешна помощ. Движението в района е затворено за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Шофьор

преди 1 година

Аз не мога да разбера защо регламент 561/2006разрешава карането да е 9часа, тоест 4,5каране,45мин.почивка+4,5каране=9часа каране общо.Защо 9часа?Туй маловажна работа ли е?Освен това, той зарежда,мие,мете и какво ли не още,даже закона разрешава 6дена работа в седмицата на шофьора и най-накрая фактите са налице.Не може ли тоз закон да се смени???

7

Отец Иван

преди 1 година

Бог да прости загиналите ,а тоя полски *** да лежи в Пъклото!

6

Аз също...

преди 1 година

...пътувах на екскурзия до Лефкада. Момчето / шофьорът/ пиеше нон стоп кафе. Накрая към Пловдив останахме трима пътници и момчето каза - сега отивам до гаража, ще изчистя автобуса и след ДВА ЧАСА отново се връщам да возя хора! Ако НЕ щеш - НЯМА РАБОТА, АУТ СИ ВЕДНАГА!!!

fallback