Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Втори ден гръцката столица Атина гори. Екипи на противопожарната служба и Гражданската защита продължават борбата с големия пожар, който избухна във вторник в района на Пендели. Силните ветрове в района, които постоянно сменят посоката си, разпалват нови огнища. Скоростта на вятъра на моменти надхвърля 80 км/ч.

Oще по темата
Полицията е евакуирала около 600 жители, сред тях и 36 деца, пациенти на детската болница в Пендели. Горят къщи и автомобили. Огнената стихия помита всичко пред себе си, предаде кореспондентът на „Труд“ в гръцката столица.

84-годишен мъж не издържа и се простреля, след като пламъци обхванаха отново дома му. Според информация къщата му е горяла вече три пъти от пожари.

По суша действат 485 пожарникари със 120 противопожарни коли, както и доброволци. Помощ по въздуха оказват три самолета и пет хеликоптера.

Гръцките власти информират граждани и туристи за пълна забрана за влизане в горски райони с повишен риск от пожари. Не е позволено да се движат, както пеш, така и с автомобили.

Глобата за нарушение е 300 евро.

За едно денонощие в Гърция избухнаха 78 пожара. От Гражданска защита съобщават, че няма опасност за туристите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

Тези пожари от само себе си ли избухват? Или *** пак горя стърнища?

17

бай Даньо

преди 1 година

Бърн бейби бърн!

16

бг

преди 1 година

тези хора много малодушни за една колиба да се самоубиват.трябваше като нас да строят 45 години социализм да се закалят да сикнат да живеят без нищо изобщо разглезен народ

fallback