Снимка: БГНЕС/EPA

Тези, които спряха идването на руския външен министър Сергей Лавров в Сърбия не искат мир. Това обяви сръбският вътрешен министър Александър Вулин, съобщи Танюг.

Визитата на Лавров в Сърбия трябваше да се състои днес.

Още по темата
Неговият самолет обаче не беше допуснат да мине през България, Черна гора и Северна Македония.

Това означаваше, че реално няма как да достигне страната. Вулин коментира станалото.

"Руският външен министър е голям приятел на нашата страна и съжаляваме, че тази визита не се осъществи. Няма как да има мир, когато дипломатите са спирани да преговарят.

Ние сме горди, че не сме част от тази истерия. Мисля, че тези, които са част от нея, ще се срамуват, когато моментът дойде", заяви Вулин.

Очакваше се на посещението да бъде обсъдено партньорството между двете страни.

Коментари Напиши коментар

180

Гремлин

преди 2 месеца

Можеше да влезе през Румъния, Унгария, Полша, Словакия.... Що е запнал да влиза през нас? Или само си търсят конфликти?

179

Кирил

преди 2 месеца

А за тези дето са крайни и искат да спрът кранчето към Сърбия. Така правят руснаците. Ние не сме като тях! Четете Черната тетрадка от Илия Бешков!Балканите трябва да са в ЕС! Това е единственият начин, да спрем политическият популизъм и дебилизъм и руското вмешателство целящо раздор. Свободни граници, свободно общество, свободна търговия. Когато имаме тези три, само след едно поколение споровете за историята вече няма да имат значение, за хората живеещи заедно, без граници, имащи общи цели.

178

Кирил

преди 2 месеца

В заключение.Когато светът се води от демократични управления, които разбират, че просперитет се постига, когато си отговорен към обществото което те е НАЗНАЧИЛО, но трябва да си отговорен и към останалите.Тогава нещата се случват.В другия полюс са ЦАР и дай да печатаме пари или РФ дай да прецакаме всички щото ще ВОДИМ, специална операция ВОЙНА!Или по-просто казано: За това в някой държави има Макдоналдс, в други НЕТ!!!