Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Голяма част от македонците са съгласни да влезем в ЕС, но без да приемат компромиси със съседни страни. Това обяви македонският държавен глава Стево Пендаровски.

Той се позова на ново проучване в страната.

Oще по темата
Според него вече се наблюдава умора от чакането на гражданите, които подкрепят присъединяването към ЕС.

"Интеграцията спря и ние се занимаваме със себе си, вместо със съществени реформи. Това се отразява на върховенството на закона, което води до дезинформация в страната", заяви Пендаровски.

Той посочи, че проучванията показват, че много млади македонци имат склонност към ръководители с твърдо поведение. Тоест кандидати, които показват тоталитарни послания.

Северна Македония търси споразумение с България. То ще позволи на страната да започне преговори за европейско присъединяване.

Очаква се ЕС да гарантира подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

нека сев.мак-я да си хареса някоя друга държава от която да крадат история (ние все пак нали сме татари) например сърбия, гърция или албания, за да се легитимира като държава

34

Анонимен

преди 1 година

Нахалството и наглостта на северните македонци нямат граници.Приличат ми по поведение на украинците.Агресивни ,злобни,яростни.Ние не им дължим нищо.А правителството и президента приличат на украинските.Те само искат,изискват.

33

Анонимен

преди 1 година

ще започнат преговори с ЕС само ако станат част от Албания и се назоват щиптъри.Без това са асимилирани почти и измислената им държавица е по брой население е по-малко отколкото София.Като от тези 1 832 686 половината са албанци,турци и ***.100 000 са с български паспорти.За какви ''македонци''изобщо се споменава.Няма такива.Фалшива държавица с крадена българска история.

fallback