Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Турското външно министерство привика посланика на САЩ, съобщи агенция Анадола.

Решението идва след протест в Истанбул.

Oще по темата
Демонстрацията беше в подкрепа на един от ръководителите на опозицията Джанан Кафтанджъоглу.

Тя получи присъда за обида към държавния глава. Американското посолство е пуснало съобщение за възможни полицейски действия при провеждането на протеста.

За това и посланик Джеф Флейк е бил привикан във външното министерство. Там са му обяснили, че подобни твърдения са неоснователни.

Кафтанджъоглу настоява, че обвиненията са неоснователни. Тя е водеща фигура в опозицията. Смятат я за отговорна за победата на изборите в Истанбул преди три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

До 17 (продължение)

преди 1 година

Имаш статия , чиято тема е съвсем друга , коментирай статията , а не говори алаи - бали. Този сайт трябва да вземе мерки за това и да направи така , че да не може да се изявяват такива, катало теб. Така се омаловажава трудът на този , който я е написал. Става въпрос за протест на опозицията в Истанбул, за привикан посланик на САЩ и тнт. Баташкото клане и априлското въстание са се случили преди около 250г. Тогава ти си бил още в та...ите на прапрадядо си. Сега е 2022 , ако не знаеш.

22

До 17

преди 1 година

Баташкото клане не е мит. Някой от християните в Батак отива в мюсюлманската махала (там са живели помюсюлманчени българи , приели исляма) и изнасилва дъщерята на човек на име Али Ага известен още като Барутенлията. В резултат на това мюсюлманите се вдигат да изколят христяните. Това е баташкото клане. Но по интересното в случая е до кога вие русуфилите ще живеете два века назад и ще ми говорите за Баташки кланета , самарски знамена и ще те търсите фашисти 75г. след края на ВСВ.

21

До 37

преди 1 година

Разполагат с целия ресурс на Русия , САЩ не им трябва за нищо и турците са толкова доволни , че чак излизат на протест в Истанбул за да подкрепят опозицията. Там така изразяват доволството си. Нали?

fallback