Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Северна Македония трябва да настоява пред България за гаранции за защита на своите национални идентичност и език, обяви оглавяващият македонската опозиция Християн Мицкоски, съобщи Нова Македония.

Македонският представител обяви, че неговата група няма да подкрепи споразумение, което не отговаря на националните интереси.

Oще по темата
Северна Македония продължава да очаква споразумение с България, което да позволи начало на преговорите с ЕС.

"Трябва да си гарантираме това, че няма да има повече спирания на нашия европейски път. Македонската страна трябва да прояви мъдрост, аз не забелязвам това", заяви Мицкоски.

Той настоява, че идеята за гаранции в споразумение е трябвало да бъде отстояване от македонската страна. Вместо това подобна е идеята на България.

Според него думите на българския държавен глава Румен Радев са показателни за това. Опозицията продължава да следи внимателно двустранните преговори.

Мицкоски се надява, че едно споразумение ще отговаря напълно на македонските национални интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

333

преди 1 година

Всъщност, ако нещо "трябва", е да си смените чипа, Християне. Вместо глупавото крадене на идентичност и съществуване като "анти", можете да вземете пример от американците - как много хора от много нации признават произхода си и си изграждат нова идентичност. Кажете - да наследници сме на българи, но и на гърци, имаме сърби, албанци, турци...имаме в наследство всичко това и сме македонци. Ние сме наследници на българи, траки и славяни. И се чувстваме отлично. Поумнейте, заровете томахавката.

41

тя

преди 1 година

РСМ ,чака гаранции от нас - да се смееш ли , да плачеш ли ! Същите са като укр и по същия начин подкрепяни от САЩ !

40

Тито

преди 1 година

Какви македонци сте? До вчера бяхте F.Y.R. (former yugoslavian republic) бивша югославска република без название, ама изведнъж се станахте македония. Вашата история започва от 1991г.

fallback