Снимка: БГНЕС
fallback

От кабинета на френския президент Еманюел Макрон публикуваха съобщение за разговорите му с Румен Радев, Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски.

"На 18-ти май президентът на Франция проведе последователни разговори с президента на Република България Румен Радев, министър-председателя на България Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Целта на тези три разговора, които се проведоха в момент, когато Франция председателства Съвета на Европейския съюз, беше да се насърчат двете страни да продължат бързо диалога по спора между тях", се казва в съобщението от кабинета на Макрон.

"Президентът на републиката потвърди ангажимента си за европейската перспектива на Западните Балкани, особено в контекста на дестабилизацията на европейския континент", пише още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

тя

преди 1 година

Какъв е този зор непремено РСМ да влезе в ЕС и има толкова много застъпници !

51

Gogo

преди 1 година

Или ЕС да подкрепи националната ни позиция по казуса рсм или ако не, ние излизаме от този съюз! Националният ни интерес не може да е обект на компромис! Да покаже ЕС колко държи на нас, крайно време е! До сега видяхме само как 12 години потупва приятелски един доказан бандит в лицето на тиквата, който ни граби и рекетира с позволението на ЕС! У нас остана впечатлението, че тиквата е отделяла от чекмеджетата и за Барозу и за Юнкер! Това ли са европейските ценности?

50

Когато-някога

преди 1 година

Ей, 5 години не намериха време ckonянитe да премахнат обидните квалификации, българофобията и лъжите за българите в учебниците си по история! Не спряха да тормозят всеки българин!Ще ги пуснем чак, когато изпълнят Договора за Добросъседство. Ама не искат! Няма място за 3лобни Лъжцu в ЕС!

fallback