Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Македонската опозиция няма да подкрепи включването на българите в македонската конституция без предварителни гаранции. Това обяви председателят на ВМРО - ДМПНЕ Християн Мицкоски, цитиран от Нова Македония.

Той допълни, че премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски е готов да одобри всяко споразумение.

Oще по темата
В момента обаче очаква да разбере, дали българският премиер Кирил Петков ще успее да го прекара през парламента.

"За промяна в конституцията е необходимо мнозинство от две трети, а ние няма да допуснем това. Настояваме първо да има реални гаранции за македонските език и наследство", обяви Мицкоски.

Той коментира първите месеци от управлението на новото правителство. Ковачевски оглави кабинета в началото на годината.

Според Мицкоски трябва да се проведе среща за провеждането на предсрочни парламентарни избори. Той очаква реална дата и е готов да определи екипи от своята група, които до провеждането на изборите, да работят съвместно с правителството. Предстоят разговори по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Додо

преди 2 години

Туморът БЮРМ няма място нито в ЕС, нито никъде другаде, освен едното-едничко място, където приндлежи! А именно, на бyнището на историята. Всякакви отстъпки пред безумните претенции на БЮРМ биха довели до края на Българската държава. Защото лъжата ражда поквара, а узаконената лъжа все си е лъжа, макар и узаконена! Македония е българска земя и "признаването" от стана на наши или чужди долнопробни политици, че в Македония живее народ различен от Българския, си остава лъжа. Па макар и "узаконена"!

45

Анонимен

преди 2 години

Странна работа - българи основали ВМРО, пък "северомакедонци" си кръстили партията на тази българска организация! Сигурно и сегашните искат обединение с България, също като революционерите основатели!? Ако не - да си сменят името!

44

Анонимен

преди 2 години

маааа ммаааа таааа

fallback