Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович заяви днес, че политиката на президента на Сърбия Александър Вучич се основава на мира и стабилността в региона, а премиерът на Косово Албин Курти е режисьор на провокации и нестабилност, съобщи Танюг, цитирана от БТА. Коментирайки изявление на Курти, че "Вучич е малък Путин", Селакович каза, че "Курти е малък балкански Хитлер", който говори лъжи и вижда нещата така, както той би искал да изглеждат.

Президентът Вучич излиза с инициативи като "Отворени Балкани", а Курти призовава за създаване на Велика Албания - проект, който съществуваше по времето на Хитлер. Вучич задвижи редица инфраструктурни проекти в региона. Тяхната цел е свързването на регионалните столици. Когато по-добре се свържете инфраструктурно, тогава ще се свържете по-добре и икономически, а когато по-добре се свържете икономически, тогава по-лесно решавате нерешените политически проблеми, заяви Селакович пред телевизия Пинк.

Той подчерта, че от друга страна Курти прави всичко, което може, за попречи на свободата на движение и припомни за затварянето на граничните пунктове и изпращането на специални полицейски сили в Северно Косово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Рамбооо

преди 2 години

Сърбите много псуват. Значи са смели.Ние българите сме наплашен народ и във вените ни тече робска кръв още от старо време.Това ни пречи да сме лидери и затова ромите и Ердоган ще се подсмиват под мустак и леко полеко ще ни претопяват.

15

Кучич

преди 2 години

Сърбия - сърбия, няма начесване!

14

Сърбия-нагла

преди 2 години

Започва обратното броене за Сърбия! Нагъл народ, крепящ се на руската политика на Балканите. Разпалил Първата световна война. Винаги играещ срещу нас. Винаги жаден за наша земя. Когато са получили Македония след Лондонския мир, са я кръстили Стара Сърбия, а след това Южна Бановина. След Берлинския конгрес са получили по настояване на Русия бившия Нишки санджак и поречието на река Българска Морава. Като по чудо, заради бъдещия генерал Христо Луков, тогава майор, не са взели и Кюстендил! Факт е , че от векове Сърбия е враждебна на нас държава.

fallback