Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович заяви днес, че политиката на президента на Сърбия Александър Вучич се основава на мира и стабилността в региона, а премиерът на Косово Албин Курти е режисьор на провокации и нестабилност, съобщи Танюг, цитирана от БТА. Коментирайки изявление на Курти, че "Вучич е малък Путин", Селакович каза, че "Курти е малък балкански Хитлер", който говори лъжи и вижда нещата така, както той би искал да изглеждат.

Президентът Вучич излиза с инициативи като "Отворени Балкани", а Курти призовава за създаване на Велика Албания - проект, който съществуваше по времето на Хитлер. Вучич задвижи редица инфраструктурни проекти в региона. Тяхната цел е свързването на регионалните столици. Когато по-добре се свържете инфраструктурно, тогава ще се свържете по-добре и икономически, а когато по-добре се свържете икономически, тогава по-лесно решавате нерешените политически проблеми, заяви Селакович пред телевизия Пинк.

Той подчерта, че от друга страна Курти прави всичко, което може, за попречи на свободата на движение и припомни за затварянето на граничните пунктове и изпращането на специални полицейски сили в Северно Косово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase