Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Подкрепих искането на България за отварянето на македонската Конституция и признаването на българите за конституционна категория в Северна Македония. Това обяви председателят на Демократичният съюз за интеграция Али Ахмети, цитиран от Нова Македония.

Македонският представител коментира резултатите от преброяването в Северна Македония. България и Турция отхвърлиха резултатите, показващи много малък брой хора, определящи се като представители на техния етнос.

Oще по темата

"Аз съм гражданин на тази държава и виждам коментарите. Струва ми се, че този сблъсък се води, за да се получи политически рейтинг. Преброяването се наблюдава от международни експерти и резултатът е това. Той беше покдрепен от ЕС и САЩ.", заяви Ахмети.

Допълни, че условията са били равни за всички. Сега основната тема е решаването на въпроса с България.

"Това е въпрос, който стои пред започването на преговори за присъединяване към ЕС. Българската страна настоява за отваряне на Конституцията и признаване на българите като конституционна категория. Аз подкрепям това, защото е нормално всеки да изрази своите чувства и не виждам някакви последствия от отварянето на Конституцията. Това не е заплаха за нашия суверенитет", заяви Ахмети.

Той настоява, че така страната ще демонстрира своите идеали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

човек

преди 2 години

До Pir hayatiсериозно ли? аз пък навсякъде виждам действащи джамии, що така? май и у нас има хора като тези руснаци, които още живеят затворени във филма от 41-45та. Повечето хора в България нямат проблем да живеят заедно с различните си религии.... но щом се пръкнат фундаменталисти, заскучали се псевдоетници и политици и се започва.....

20

димитър

преди 2 години

Ние ,бихме искали и молим ,да се отвори конституцията Ви . Не сме хванали никого за яката и насилствено да го караме за това действие . Ако искате ,разбира се .

19

дрънкало

преди 2 години

До Анонимен 9 Първо *** в Македония,виж как стоят нещата,и чак после приказвай!

fallback