Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин ще опита да прехвърли дестабилизацията на европейския континент. Това обяви премиерът на Косово Албин Курти, цитиран от Би Би Си.

Курти смята, че Русия може да има планове за Балканите. Премиерът на Косово допълни, че Путин опитва да договори нова среща за преразпределянето на света.
 
"Уверен съм, че идеята на Путин е да седне на масата за преговори със САЩ. Това е много притеснително. Той опитва да създаде нови кризи, за да разбие Европа. Подобен сценарий наблюдавахме преди повече от седем десетилетия.
 
Сърбия е единствената страна, която не обяви санкции срещу Русия. Тази страна не признава Косово, а чрез Република Сръбска се опитва да дестабилизира Босна и Херцеговина. Опитват се да направят тази страна нефункционираща и да я вземат под контрол. До този момент Путин споменаваше Косово веднъж в месеца. Сега го прави през ден", заяви Курти.
 
Сръбският президент Александър Вучич коментира информации за ускорено приемане на Косово в международни организации. Той обяви, че неговата страна готви мащабен отговор на подобни действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase