Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Българският премиер Кирил Петков се е обадил на македонския си колега Димитър Ковачевски, от когото е поискал обяснение за свалените и скъсани ленти от венците, положени на гроба на Гоце Делчев от българската делегация при отбелязването на 150-годишнината от рождението му в Скопие, както и за счупеното стъкло на българския културен център „Иван Михайлов“ в Битоля.

Oще по темата

Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония води разследване по случая със свалените и скъсани ленти от венците, положени от българската делегация на гроба на Гоце Делчев, информирал е Ковачевски българския си колега, съобщават македонските медии.

Петков се е интересувал и от случая в Битоля, където беше счупено стъклото на обект, стопанисван от секретаря на КЦ "Иван Михайлов".

"В Битоля, според съобщението на МВР, се оказа, че не става дума за политически инцидент, а за инцидент, мотивиран от лични причини, за които лицето, което го е извършило, вече е дало изявление", е казал Ковачевски.

Той посочи, че министерствата на външните работи на Република Македония и България отговарят за отворените политически въпроси и те ще имат среща на 10 и 11 февруари, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Шерлок Холмс

преди 2 години

МВР на РСМ разследва случая със следовото си куче ПИНЧЕР за да открие злосторниците.

24

благодарине

преди 2 години

До Анонимен на обратния цер,!дието сеги искат да му мчестят костите у ***!!

23

Япа Я

преди 2 години

По първия въпрос ,Кире те излъгаха ,по втория ще ти кажат ,след като пуснеш в ЕС измислената държава НОРДМАК...Сега си оправи толерацията!

fallback