Снимка: БГНЕС
fallback

Нито едно мое действие до момента, нито пък в бъдеще, ще бъде насочено срещу Договора за приятелство и добросъседство, който беше подписан през 2017 г. между България и РС Македония. Това заяви македонският президент Стево Пендаровски по повод острата реакция на българското външно министерство за неговата среща вчера с нерегистрираната у нас организация ОМО "Илинден".

Oще по темата
"Президентът Пендаровски смята, че всяка институция и в двете страни трябва да допринася за преодоляването на откритите въпроси. Той лично работи за укрепването на диалога и за пълното прилагане на Договора за добросъседство", пише в изявлението си македонския държавен глава, цитиран от БГНЕС.

Както е известно, днес българското министерство на външните работи изрази "загриженост от последните развития в РСМ, свързани с действия на официални лица, чрез които се създават негативни обществени нагласи и които влизат в противоречие с позитивния климат, създаден с активните усилия на правителствата на България и на Северна Македония".

От външното ни министерство приканиха отговорните фактори в съседната ни държава да проявяват политическа зрялост и да дават конструктивен принос към започналия процес на възстановяване на взаимното доверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 2 години

До Bul gurМи не е вярно! В РСМ няма българска партия,например Април-1876! А държавен глава на РСМ,се среща със забранена сепаратисктка партия !

39

Филип от Филипополис

преди 2 години

Петорко, нито в Турция, нито в Румъния има български етнически партии. Няма дори в Гърция, въпреки че 100 000 етнически българи живеят и работят там. Българското общество за разлика от югославското не е партизирано и сегрегирано на етнически признак. В България правилата се определят от българите, а не от вън. На който не му изнася прав му път. При вас обаче е различно. Даже работа в администрацията се дава на етнически квотен принцип. Защо турците или власите да имат повече права от българите?

38

Анонимен

преди 2 години

Едно просто комунистическо момче се срещна с няколко прости комунистически чичковци.

fallback