Снимка: БГНЕС
fallback

Държавният статистически институт на Хърватия оповести първите данни от преброяването на населението в страната, предава БГНЕС.

Само за последните 10 години броят на жителите на Хърватия е намалял с 396 360 души. През 2011 година в Хърватия е имало 4 284 889 души, а днес те са 3 888 529, сочат данните на Държавния статистически институт. В Хърватия никога не е имало толкова малко хора след 1948 година.

От 1991 година до днес населението на Хърватия е намаляло с 895 736. От данните става ясно, че в нито една област няма увеличение на населението през последните десет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Любен. Пандев

преди 2 години

5. Да се въведе повсеместна демографска цензура. От инф пространство да изчезнат яловите леки жени и подигравките към семействата с деца.След първите две точки ще сме на нулев ръст, а с останалите, след 2-3 години ще сме на ръст!Това трябва да е ежедневна задача на всички от президента до последния чиновник и ръководител.Медийната среда да стане позитивна и безпощадно критична към тези които не изпълняват демографския си дълг пред Отечеството.

30

Любен. Пандев

преди 2 години

3. Без колебание и скруполи да се отменят всички досегашни форми на стимулиране на раждаемостта и се премине към такова на принципа "според образованието ", като родителите с висше образование получават най-високи надбавки до завършване на висше от децата им. И така надолу по скалата на образованието на родителите.4. Да се въведе "демографски борд" за период до положителен ръст на насвлението. Всяко решение и разход на държавата, общините и юридическите лица да бъде подлагано на демографска оценка.5. Да се въведе повсеместна демографска цензура. От инф пространство да изчезнат яловите леки

29

Любен. Пандев

преди 2 години

Ето какво трябва да се направи веднага:1. Да се приеме Закон за бг гражданството с който всички външни българи, в т.ч. македонците, да получават гражданство и лични карти по реда за вътрешните, но безплатно и само срешу валиден документ за самоличност от страната в която живее и декларация за бг произход.. Никаква корупция! Никакви други органи, комисии и бюрокрации.2. Да се приеме 5 годишен план за стимулиране на инвитро процедурите, като на болниците държавата плаща на живородено дете. България може да стане световен център за инвитро операции. Да се поведе пропагандна война на абортит

fallback