Снимка: БГНЕС
fallback

"Крайно време е Република Северна Македония да изпрати посланик в София. Със сигурност липсата на македонски посланик в България не помогна за диалога между София и Скопие", каза словенският посланик в РСМ Милан Предан, цитиран от БГНЕС. 

През последните 6 месеца Словения ръководеше европейското председателство и Предан подчерта, че "процесът по разширяване на ЕС все още е жив". 
 
Той призна, че "не е чувал за френско предложение" за разрешаване на спора между двете страни.
 
"В началото на нашето председателство аз предупредих, че не може да очакваме чудеса, защото осъзнавахме, че действителността не е в полза на нашите усилия за успешен край на този процес", каза още Предан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Щапаров Младши

преди 2 години

В "Македония" още се се ширят неонацизма, апартейда и онзи див анти-Български расизъм, който им докараха Сталин и Тито!

74

Reinhard

преди 2 години

Сърбоманите проливаха кръвта на етническите българи в териториалното недоразумение нар.Македония ! Нама да забравим зверствата на македонските власти и геноцида им над българите и няма да простим! Когато поискате извинение и се разкаете за стореното ,македонски изверги,а също и да платите обезщетения на почернените български родове,само тогава може да има диалог!

73

Reinhard

преди 2 години

Историческата деформация,нар.Македония няма място в цивилизования свят. Нека си останат в сферата на Москва и да си ядат задниците с миризливите ватенки! Екстремисти и шовинисти нямат място в ЕС!

fallback