Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис свиква днес извънредно заседание на Съвета за национална сигурност по повод събитията в Афганистан. Граничните власти в Гърция са в повишена готовност, предаде БНР.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас заяви, че трябва да се защитят външните граници на Европейския съюз от мигрантски натиск. Атина предлага Европейският съюз да предприеме инициатива за предотвратяване на големи мигрантски потоци.

Още по темата

Министърът по миграцията Нотис Митаракис е категоричен, че Гърция няма да се превърне във входна врата към Европа на мигранти. Граничните власти са в режим на готовност.

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас заяви пред гръцките медии, че спешно трябва да се преразгледат условията за убежище от всички европейски страни.

По изявления на гръцки депутати от всички парламентарни сили Европейският съюз трябва да подкрепи Турция и да ограничи риска от влизане на мигрантски потоци.

В охраната на гръцките граници присъстват активно международни сили от европейската агенция по защита на границите „Фронтекс“ и се очаква в следващите дни Атина да поиска увеличаване на тези сили.
 

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 10 месеца

На влизане да подпишат, че са подръжници на светската държава и няма да се борят за налагане на шариат.

26

Никк

преди 10 месеца

Само семейства или жени с деца. Без сами мъже. И най добре да са християни.

25

Ник

преди 10 месеца

Аз съм съгласен да приемаме мигранти, при следните условия:1. Да приемат християнството веднага при идването. 2. Семейството получава постоянно пребиваване в Бг, и се отказва от всякакво друго гражданство доброволно. 3. Децата се записват на училище, и с родителите, учат интензивно български език.С ДВЕ ДУМИ АКО ИСКАТ В БЪЛГАРИЯ - СТАВАТ БЪЛГАРИ И НИКАКВИ ДРУГИ!