Снимка: архив, БГНЕС
fallback

През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали български граждани заради пожарите в Гърция.Това съобщават от външното ни министерство в информация за актуалните огнища на пожари в Гърция към 12 ч. днес.

Обстановката в област Атика продължава да се нормализира. По информация на българското посолство в Атина пътните артерии са отворени и трафикът се движи нормално. Електроподаването е възстановено с изключение на северната част на областта, където пожарите нанесоха щети по електропреносната мрежа, което налага временни прекъсвания на тока.

Oще по темата
Магистралата от Атина за България е отворена в двете посоки.

Най-тежко продължава да е положението с пожарите на остров Евбея. Извън контрол е големият пожар между селата Галацадес и Авгария. Има опасност огънят да достигне курортните селища Едипсос и Орей на северозападното крайбрежие на острова. Отново се разпалват незагасени огнища край селата Гувес, Кастри и Асими. Продължават дейностите по възстановяване на електричеството в засегнатите от пожарите райони в северната част на острова.

В Пелопонес отново е сериозна ситуацията край Гортиния, Аркадия. Повторно са се разгорели редица пожари край селата Капелица, Ливадаки, Тубици и Илия. Под контрол, макар и недогасен, е пожарът край Мегалополис, централен Пелопонес.

Посолството ни в Атина продължава да следи развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани на телефони - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон +30 693 70 96 220.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Крайно време е арабите и евреите(едно и също са), като родственници на гърците,да ги приютят преди халасите да бъдат изхвърлени от нас-българо-келтите ,които сме Тракия !Данайски профани,не забравяйте да си вземете и чuфyтute oт ДАНия. Смърт за виингите русо-данайски !

4

Кико

преди 2 години

Как Еди път не написахте острова правилно! Не е в Китай,дук наблизо е!

3

Вуйчо

преди 2 години

Евбея и в работата.!.

fallback