fallback

Честитим на братския македонски народ Деня на светите Кирил и Методий, който се чества като държавен празник.

"Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя – Владимир Путин", пише в туит на посолството на Русия в Скопие, съобщи БГНЕС.

Oще по темата

"Невъзможно е да се оцени значението на Светите Кирил и Методий за развитието на славянските езици, включително руския и македонския. Трудно е да си представим много от най-големите богатства на световната литература без писмеността, която ползваме, благодарение на солунските братя", се казва в втора публикация на руското посолство в РС Македония.

Публикацията предизвика множество реакции, вариращи от благодарност към „братския руски народ”, че „винаги е на правилната историческа страна”, до призив за признаване независимостта на църквата и подигравателни постове относно „татарите” и „българите, които се държат като бивша ревнива приятелка”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

964

Raffa

преди 11 месеца

За опитен интригант като *** това изказване е обидно с прозрачността на намерението да налива масло в огъня на отношенията ни с РСМ. Не се впечатлавам никак, защото на братята македонци до век или два все ще им дойде европейския акъл, докато нашият е на изчезване, така че когато РСМ постъпи в ЕС, ние ще сме изчезнал народ в дребна северозападна провинция на Китай.

963

ББ

преди 2 години

Какъв позор,Президента на многострадална Русия,един от най-великите Народи...бълва фалшиви новини,манипулира исторически факти...РСМ може да се самоопределя и Народа на България няма нищо против,няма да позволим да ограбвате Историята ни,саможертвата на предците ни...кое не разбирате...РБ няма претенции към РСМ...просто няма да им позволим да ограбват Историята ни,службите по гьобелс плющят минуси въобразявайки си,че могат да променят генетичният ни код...да са господари на сърцата и душите ни..

962

Лойко

преди 2 години

От къде на къде ние ще казваме кой какъв е . Всеки народ сам се самоопределя и си пише историята. Това ,че на нас не ни харесва историята на съседни държави си е наш проблем.Нима на тях им харесва нашата история. Въпроса е в това от коя страна си бил по време на дадено историческо събитие.Всеки има право на свой прочит.

fallback