Снимка: БГНЕС
fallback

Условието на Атина за процеса по присъединяване на Скопие към Европейския съюз е "отлични добросъседски отношения", подчерта гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

Зоран Заев разговаря с гръцкия министър-председател в рамките на икономически форум в Атина.

"Гърция подкрепя присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз при стриктно спазване на условието за добросъседство", заяви на срещата гръцкият премиер Мицотакис.

Oще по темата

Според коментари в медиите на политически анализатори "Атина очаква решение на спора Скопие-София, без да се намесва в него", предаде БНР.

Гърция настоява и за стриктно спазване на Преспанското споразумение между двете страни.

Двамата премиери обсъдиха и сътрудничество в областта на инвестициите, туризма и търговията.

Премиерът на Република Северна Македония беше вчера в Атина за участие в Делфийския икономически форум.

Заместник-министърът на външните работи на Гърция Варвициотис заяви, че Атина приема като "катастрофално за стабилността в региона"  разделянето на Скопие и Тирана по пътя към приемането им в Евросъюза.

Европейското бъдеще на Скопие беше тема и на срещата на гръцкия първи дипломат Никос Дендиас с вицепремиера на правителството на Република Македония Никола Димитров, но не последваха изявления след разговора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

ББ

преди 2 години

ок простичко...едно са...шепата преяждащи с яхти за милиони на които плащата да работят за проспериращ свят ви...кле.ат,живеете ли добре,сигурни ли сте за животите и имуществато си...щастливи ли сте???Свободни ли сте?медицинско,образование,работа,социални...времето на този свят свършва...смърт по-добре!!!

92

ББ

преди 2 години

Анатема...не вярвам на никого...уча децата ми да стрелят...Бог ни е дал Животга...не прзнавам влакстта и законите ви обричащи ме на смърт....елате и ми го отнемете...престаъпни политици....ЕС е новият райх вземащ пари от путин и пазен от армията на САЩ...ДБ плаща на тръмп атентата срещу Конгреса на САЩ...с пари на путин...по добре мъртав свят...Анатема!!!

91

ББ

преди 2 години

Справедливостта е висшата ценност на бащите създали ЕС...раздаването и печатенето на пари не е справедливост...купуване е на власт...несправедливост е,финансирате мафиоти,националисти,престъпници,легитимирате ги,защитавате ги...убивате идеята ЕС...г-жо Меркел...путин добре ли ви плаща???...и не се страхувам да ви питам...след смъртта ми милиони ще ви питат...Справедлив Свят!или го убийте...само това можете алчни политици!векове ни убивате!

fallback