Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция от днес учениците се връщат в училище при строги мерки и отрицателен тест за коронавирус. Под пълна карантина обаче остава остров Калимнос, където се анулират туристически резервации, предаде БНР.

Още по темата

След отрицателен резултат от тест за коронавирус допускат учениците да присъстват на учебните занятия. По нареждане на министерството на образованието всички ученици от детските градини до гимназиите ще се тестват по два пъти на седмица. Маските са задължителни в клас и навън. Междучасията са в различно време, като повечето уроци се изнасят навън. Учебната година се удължава до края на месец юни.

Затворени днес останаха училищата само в районите със строг локдаун. До 17 май удължиха карантината на остров Калимнос. Забранено е влизане и напускане на острова. Всички търговски обекти са затворени. Напускане на дома е позволено само за час за снабдяване с хранителни продукти. Резервациите на туристи за острова за месец май се анулират ,като туристите се прехвърлят на други места в Гърция.

Очаква се днес и област Месолонги, където живеят над 20 хиляди души, да бъде поставена под строга карантина. Всеки втори тест е положителен, съобщават лекарите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase