Снимка: БГНЕС

Пандемичната година се оказа доста по-натоварена от предишните за директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Той коментира пред Нова тв "притеснителните" щамове на COVID-19, които върлуват в чужбина:

Тези хора, които се връщат от Гърция, например, да не се събират много и да имат "едно наум", че в тях може да е някой от по-трудните за овладяване варианти.

Още по темата
В личен план обаче медикът се радва на добра година. Професорът стана дядо. "Това е нещо, което си заслужава да доживееш. Наистина е голяма радост", сподели той.

Проф. Кантарджиев разказа, че неговият баща е искал той да постъпи във военно училище. Предпочел обаче медицината."Татко беше лекар, съпругата ми беше лекарка, а и синът ми стана лекар", добави той относно равносметката за пандемичната година. Той обясни и, че спортът е много важен, особено за младите на въпроса дали ще учи на джудо и внука си. Той обясни, че е привърженик на индивидуалните спортове.

Проф. Кантарджиев обясни, че в момента има и пик на ухапаните от кърлежи. "Който е ухапан от кърлеж в градска среда, две таблетки доксициклин, ако е възрастен. Ако е дете - азитромицин - 10 милиграма на килограм. Взима се еднократно.", предписа специалистът.

Коментари Напиши коментар

32

Хахаба

преди 1 месец

*** мустак! Дано не се радваш много на внучето..

31

Ди

преди 1 месец

Аз пък ще имам едно наум, че вие тук сигурно изобщо не правите тестове за новите щамове.

30

ГГГ

преди 1 месец

До Анонимен 28 и 29 А защо мислите, че 22 е комунист? Той не е комунист и се гнуси от това учение и от кървавите дела на Народния съд. Явно сте глупави, първосигнални и не можете да мислите. А хората по-долу не искат да го съдят, а да бъде съден по установения ред за хаотично управление на пандемията в България. Ако съдът произнесе оправдателна присъда, тогава си продължава живота. Какъв ви е проблема?