Снимка: архив, БГНЕС

От утре до понеделник Сърбия отново влиза в локдаун, съобщи премиерът Ана Бърнабич, цитирана от сръбската национална телевизия РТС.

От тази вечер ще бъде затворено всичко освен хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Няма да има полицейски час, каза Бърнабич.

Ще работи само това, което е необходимо за относително нормален живот, каза сръбският премиер на пресконференция.

Още по темата

Ще бъдат затворени всички ресторанти, кафенета, барове, молове, всички магазини освен тези за хранителни стоки, кината, музеите, галериите, козметичните и фризьорските салони, пунктовете за залагания, детски кътове за игра, фитнесите, басейните.

Необходимо е допълнително да забавим живота в Сърбия, за да може числата на новозаразените да се стабилизират. Това е преди всичко подкрепа за нашите здравни работници и за здравния сектор, добави Бърнабич.

Тя нарече решението за локдауна компромисно, тъй като медицинската част от Кризисния щаб е настоявала мерките да продължат най-малко 14 дни.

От правителствената пресслужба все пак подчертават, че затварянето не се отнася за предприятията, заводите и тяхната вътрешна организация за работа. Също така с обичайното си работно време ще работят всички гишета на държавната администрация, пощите, банките, застрахователните дружества, обменните бюра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase