Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Паника в Хърватия след няколкото силни земетресения, които разлюляха страната за близо 20 минути рано тази сутрин.

Няма данни за пострадали, но земетресението предизвика паника сред хората. Част от хората прекараха първите часове на деня на улиците и в парковете, съобщи Bulgaria ON AIR.

Първият трус с магнитуд 5,2 по Рихтер е бил регистриран на 12 км югозападно от град Сисак, около 6:30 ч. местно време. Той бил с дълбочина 2 километра.

Около час по-късно, също в района, са отчетени още два силни труса с магнитуд от 4,7 и 4,1. Най-много щети са нанесени на сгради в централната част на града.

Европейската комисия следи отблизо ситуацията след силното земетресение в Хърватия тази сутрин и е готова да помогне, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, съобщи ХИНА.

"Дръж се, Хърватия! След силното земетресение, което стана тази сутрин, Европейската комисия е в контакт с (хърватския) премиер Андрей Пленкович и хърватските власти. Ние следим ситуацията отблизо и сме в готовност да окажем помощ", написа Фон дер Лайен в Туитър.

Пленкович благодари на Фон дер Лайен и ЕК като заяви, че Хърватия оценява тяхната подкрепа.
"(Тази помощ) ще бъде жизненоважна за работата ни за възстановяването на Сисак, Петриня и района на Сисак - Мославина, както ние си сътрудничихме също за възстановяването на Загреб от земетресението през март", написа в Туитър Пленкович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Щерю

преди 3 години

Предизвикват ни глад, морове и трусове - готвят ни за еврейският месия-спасител на света, а всъщност Антихристът...

7

Анонимен

преди 3 години

Ай да видим кога ще се светнат всички най накрая че апокалипсисът е планиран.Затова има Хаарп, вируси, ще има и войни, удари върху атомни централи от "ислямисти", ще се спира тока, ще има финансова криза, петролна криза, и не на последно място ще има урагани и тн, те също се правят изкуствено. в ютуб има видео как наса прави облаци и буря с машина голяма колкото 10 етажен блок,а вие си мислите че било конспирация... апокалипсиса започна от януари 2020, сега сме в "малката скръб"- първите 3,5 г.

6

Анонимен

преди 3 години

скоро идва и в БГ. Предния път тръгна от Италия, мина няколко държави и люшна в БГ с 5.5. Проверете ако ви е къса памета. Можете да видите датите на новините са още в нета. Тръгна от италия но стигна и БГ. Предава се по плочата като накрая люшва и БГ.

fallback