Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Правителството на Република Северна Македония въведе допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Мерките ще са в сила от 18 декември до 20 януари.

Ресторантите и другите заведения за хранене ще работят до 18 часа вместо до 21 часа освен заведенията, които извършват продажба по алтернативен начин - онлайн поръчки и поръчки по телефона, доставки и т.н.

Забранява се организирането на новогодишни и предновогодишни празненства на открито и закрито, отправя се препоръка до религиозните общности да не призовават за масови събирания, както и препоръка до общините и трудовите организации да не организират празненства, предаде БТА.

Препоръчва се на гражданите да не се събират по домовете си на семейни празници, забранява са събирането на обществени места на повече от четирима души, и ако не е необходимо, гражданите да не напускат домовете си след 18 часа.

Oще по темата

Здравето трябва да се постави над удоволствието и печалбата, заяви премиерът Зоран Заев. Той каза, че след ваксинирането на хората на първа линия, а след това на хронично болните и възрастните хора заедно с множеството граждани ще се ваксинира и той, за да даде личен пример.

Министърът на здравеопазването Венко Филипче съобщи, че ситуацията с коронавируса е стабилна, но остава много критична, като се има предвид броят на болните и хоспитализираните хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

До 14

преди 3 години

Тези заплати и пенсии, които си дал, са за 2017 година. Сега сме много по-зле в сравнение с другите държави.

13

Анонимен

преди 3 години

Минимална заплатаБългария: 230 EURЧерна Гора: 300 EUR Македония: 270 EURСърбия: 260 EURСредна заплатаБългария: 484 EURЧерна Гора: 760 EURМакедония: 532 EURСърбия: 520 EURМинимална пенсияБългария: 102 EURЧерна Гора: 240 EURМакедония: 206 EURСърбия: 220 EUR

12

До 13

преди 3 години

100 ПЪТИ СА ПО-ДОБРЕ ОТ НАС. У НАС ВСИЧКО СЕ РАЗПАДА И ВОНИ.

fallback