Снимка: БГНЕС
fallback

Здравословното състояние на сръбския патриарх Ириней, който е болен от Ковид-19, се е влошило днес и тази вечер той е интубиран, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич.

Oще по темата
Той призова сърбите към молитва за здравето на патриарха, съобщава вестник "Новости", цитиран от БТА.

Патриарх Ириней е в тежко състояние, лекарите се борят за живота му, съобщи Вучич. Трудно е да се прогнозира каквото и да е, трябва да се молим на Бог, допълни той.

Патриарх Ириней, който през август навърши 90 години, бе хоспитализиран на 5 ноември след като бе установено, че е заразен с коронавирус. Първоначално състоянието му бе добро, но на 15 ноември пресслужбата на СПЦ съобщи, че състоянието му се е влошило, но лекарите успяха да го стабилизират.

По-рано от Ковид-19 почина Валевският епископ Милутин, а на 30 октомври, също от коронавирус почина влиятелният в сръбската църква Черногорско-приморски митрополит Амфилохий. Предполага се, че патриарх Ириней може да се е заразил с коронавирус именно на погребението му, което бе посетено от хиляди миряни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Чалгарин дудаев

преди 3 години

ЕДНА ЛЮТА РАКИЯ ПРИТИКАНА С ЕДНА ПЛЕСКАВИЦА И Е ГОТОВ ДА ЗАПЕЕ..ОТЧЕ НАШ

6

Анонимен

преди 3 години

Бог като е всемогъщ защо не затрие вируса, а чака да му се помолим и да си натутка дeбелия ***. Господ май е Гробажия Началника нали тъй му викат, който иска да го погали Божията ръка на Началника оставя 500 евро в чекмеджетo. Пари не искам остави ги във шкафчето.

5

АнонимеН

преди 3 години

ПОТЯЩИЯ СЕ КОЙТО НАСТАНИХА ВЪВ ВМА ЛИЧНО СЕ ПОХВАЛИ, ЧЕ СА НАМЕРИЛИ ЗА НЕГО 3 ЛИТРА КРЪВНА ПЛАЗМА И , ЧЕ СЕ Е ВЪЗСТАНОВИЛ ОТ НЕЯ ЗА 1 ДЕН!!!---------------------А ЗА ТОЗИ НЯМАЛО И КАПКА ЩОТО КРЪВНАТА ПЛАЗМА АКО ДОРИ 1 СЕ НАМЕРИ ДА ДАРИ ОТДАВНА Е СПАЗАРЕНА И ПРОДАДЕНА ПОД МАСАТА ЗА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА!!!

fallback