fallback

След силното земетресение, станало по обяд, жителите на турския град Измир са обхванати от паника от евентуално цунами.

След земетресението морето се е отдръпнало, а на някои места е заляло жилищни райони.

Deniz çekilmiş gelince ne olacak kimse bilmiyor.. #Tsunami #Seferihisar #Deprem pic.twitter.com/0xmYuqFOzF

— maviada (@mavigokyuzu9) October 30, 2020


Улиците на град Сеферихисар са наводнени след земетресението, като нивото на водата достига близо метър, посочва вестник "Миллиет".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че държавата с всичките си възможности подкрепя гражданите, засегнати от земетресението, предаде в."Миллиет".

Oще по темата

 

Той посочи, че със съответните институции и министри са предприети действия за започване на необходимата работа в района.

Ердоган написа това след земетресението с магнитуд 6,6, регистрирано в 14.51 часа местно време /13.51 часа - българско/ днес в Егейско море край Сеферихисар /окръг Измир, Югозападна Турция/.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочи, че за момента има съобщения за шест разрушени сгради в общините Борнова и Байраклъ. Той добави, че земетресението е причинило леки пукнатини на сгради в градовете Ушак, Денизли, Маниса, Балъкесир, Айдън и Мугла. Министърът заяви, че няма информации за жертви, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

До 5

преди 3 години

Първо България се пише с главна буква, и второ - никога не сме били мюсюлмани, така че на джамиите изобщо не им е мястото по нашите земи !

55

Корахи

преди 3 години

Коя дама се е облажила сексуално в Туркиш!? Ми.. луд секс се правила да не би да е правила нещо друго!? Какво му придавате толкова важно значение??!!! Любов е правила все пак!!!

54

Анонимен

преди 3 години

Единственият Господ е Исус Христос, другите са лъжебогове. Евреите и мюсюлманите не признават Христос за Господ и затова не могат да бъдат наречени наши духовни събратя. Идеята за световна религия е дяволска и цели унищожаване на вярата в Христа.

fallback