Снимка: БГНЕС
fallback

120 души са били ранени, а най-малко 4-ма са загинали в окръг Измир след силното земетресение от 6,6 по Рихтер- Това съобщи турския здравен министър Фахретин Коджа, цитиран от CNN.

Oще по темата

След силния трус около 20 сгради в Измир се срутиха. Има данни за пострадали постройки и на гръцкия остров Самос. Появиха се и снимки на църквата на острова, която е наполовина срутена. Жертви там няма, само няколко души, които са ранени. Един от лекарите, които ги лекува, споделя че земетресението е било изключително силно и е траело много дълго време.

Заместник-кметът на Самос Георгос Дионисиу каза пред гръцки медии, че предимно стари сгради са рухнали. Няма затрупани хора. Властите обаче предупреждават жителите на Самос да стоят далеч от бреговете на острова, тъй като е възможно да връхлети цунами. Те също така молят хората да се евакуират от домовете си за следващите 48 часа като предпазна мярка.

Очевидецът Зеки Сойсал каза пред CNN, че е трябвало да се хвърли далеч от сграда при земетресението.

"Хвърлих се навън в последната секунда, след това сградата се срути", каза той.

"В сградата имаше по-възрастна жена, но ние я спасихме, тя се измъкна. В близост до тази сграда има друга, в която продължават издирвателните дейности", допълни той.

38 линейки, 35 национални медицински спасителни екипа и две хеликоптерни линейки са на място в Измир, заяви турският здравен министър Фахретин Коча.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 3 години

Оставете умрелите! Пишете колко заразени има днес?!?!?

51

Анонимен

преди 3 години

Гърците да си ходят в родната Етиопия, а турците ...в храстите.Турците са наследници на изключително грозно племе което е живеело на границата на Византия. Поминъка им е бил подаяния от империята да пазят границата от набези.Нещо като украинските евреи, слагаха ги точно на границата с Палестина.

50

Щирлиц

преди 3 години

До Nikos PetrosМного гляма тази Елада,ще заграбите и Армения,може и Филипините?

fallback