Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Отново се отчита завишаване на заразените с коронавирус в Гърция. За ден новите случаи са 372. Четири области в Северна Гърция със строги мерки. Очаква се правителството да въведе задължително носене на маски и на открито в Атина, предаде БНР.

От днес са въведени извънредни мерки срещу разпространението на коронавируса в четири гръцки области в северната част на страната. В област Килкис, която е в близост с границата с България, е задължително носенето на маски навън. Забранява се събирането на повече от 9 души. Фирмите започват работа в различни часове, за да се избегне струпване на хора в градския транспорт. Полиция предупреждава всички, които влизат в районите, за риска от заразяване.

Oще по темата

В цех за хранителни продукти в град Гяница заразените са вече 114 души.

По нареждане на здравното министерство болниците в областите Килкис, Пиерия, Пела и Иматия са в готовност да приемат повишен брой на заразени с коронавирус. Училищата там няма да започнат учебната година в понеделник.

Мерките са в сила от днес до 25-и септември, съобщи заместник-министърът по гражданска защита Никос Хардалиас.

Област Атика, където се намира Атина, остава с висок брой заразени. Специалистите предлагат на премиера да се въведе задължително носене на маски навън в гръцката столица и областта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Не може да бълде!?! Всеки турист е тестван и границите са затворени. От къде тогава се заразяват???

9

Пари

преди 3 години

Става дума за пари. За много пари. Това е измамата на века.

8

Анонимен

преди 3 години

Гърците все пак частично си спасиха сезона с адекватните мерки заради вируса. Знае се, че туристите не отиват там, където има високи нива на разпространение на епидемията, а ниски нива се поддържат с адекватни мерки. В България направиха обратното - затриха сезона като махнаха всички мерки.

fallback