Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Сръбският кризисен щаб за борба с коронавируса въведе нови ограничения заради резкия скок на броя на заразените в страната, предаде ТАСС.

Дария Кисич-Тепавчевич от щаба съобщи днес по националната телевизия РТС, че от утре в 6 часа местно време в Белград ще бъде задължително носенето на маски не само в градския транспорт, но и във всички затворени помещения.

Тя каза, че щабът е разглеждал и възможността за ограничаване на броя на хората, събиращи се на открито или в затворени помещения, както и затваряне на ресторантите, но засега тези ограничения не са приети.

Oще по темата

Доктор Кисич-Тепавчевич призова да се спазва дистанция от минимум 1 метър и редовно да се мият ръцете.

В неделя в Сърбия бе регистриран най-голям брой нови случаи на коронавирус от края на април - 254. Общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 14 046, а смъртните случаи са 270.

Сред заразените има и членове на правителството, включително министъра на отбраната Александър Вулин и директора на службата за Косово Марко Джурич, а председателката на парламента Мая Гойкович е хоспитализирана с положителен тест за коронавирус.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

До 21,Как отчитат такъв ръст? Преди наистина имаха репресивни мерки и удържаха малък брой. Сега са разруснали като у нас и бройката се покачва. Затова връщат някои мерки като маска навсякъде на закрито, затваряне на барове. Същото е навсякъде.Та въпросът ти е ***, защото съдържа отговора. И, да, този отговор е различен от твоята идея, че с и без мерки е все едно.

21

българин

преди 3 години

До: "до 11 от славянин" (номер 21)*** му обяснявай на стадото за имунитета, що е то и има ли почва у нас!Мангъров е най-принципният и последователен лекар у нас досега.Както наскоро каза, аз вика "ще продължавам да си въртя все същата грамофонна плоча".Тоест, колкото и да се криеш, коронавирусът ще те намери.И това не е заплаха, а факт. Като си заравяме главите в пясъка образно казано, само се заблуждаваме че правим нещо. И удължаваме агонията. Агония от блокираната икономика.

20

Анонимен

преди 3 години

Пет години живял в бункер на сухари и вода, излязъл и новото грипче взело че го лепнало и усмъртило. Що е то? ***!

fallback