Снимка: БГНЕС

В Сърбия за последното денонощие са установени 227 пациенти , заразени с новия коронавирус, двама са починали, съобщава Министерството на здравеопазването на страната, цитирано от РИА Новости.

Още по темата

"През последните 24 часа са идентифицирани 227 нови случая. Общият брой на заразените от началото на пандемията е 13 792. Двама души починаха за последното денонощие, а общо те са 267", съобщи Министерството на здравеопазването.

Министерството на отбраната на Сърбия съобщи, че министърът на отбраната Александър Вулин е бил тестван положително за коронавирус и е в изолация. Диагнозата бе потвърдена и на председателя на Скупщината на Сърбия (парламента) Мая Гойкович, която се лекува в болница от пневмония, както и на директора на Канцеларията за Косово и Метохия Марко Джурич, който е в изолация.

Извънредно положение поради коронавируса бе въведено в събота в четвъртия по големина град в Сърбия - Крагуевац. В град Нови пазар, по-рано също беше въведено извънредно положение, в столицата са отворени два денонощни диагностични пункта за граждани. Ръководството на страната, водено от президента Александър Вучич, обмисля въвеждането на нови ограничителни мерки на среща на националния кризисен щаб за борба с COVID-19 в понеделник, 29 юни.

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 месец

Избързаха с махането на мерките и сега, ще провалят цялото лято в Европа. Ама вина си имат и хората... Всеки се прави на умен... И демонстрира, как не го вълнува. Ами сметката идва.

25

Ха

преди 1 месец

А сръбските клоуни обвиняваха Григор!
Време е пак да изкарат транспарантите:
“Хвала брате Си”

24

Торбалан

преди 1 месец

Деца, лягайте да спите и не се събирайте заедно да си играете, че като се изпозаразите и разболейте шъ дойда да ви зема с чувала!!!