Снимка: БГНЕС

В Сърбия за последното денонощие са установени 227 пациенти , заразени с новия коронавирус, двама са починали, съобщава Министерството на здравеопазването на страната, цитирано от РИА Новости.

Още по темата

"През последните 24 часа са идентифицирани 227 нови случая. Общият брой на заразените от началото на пандемията е 13 792. Двама души починаха за последното денонощие, а общо те са 267", съобщи Министерството на здравеопазването.

Министерството на отбраната на Сърбия съобщи, че министърът на отбраната Александър Вулин е бил тестван положително за коронавирус и е в изолация. Диагнозата бе потвърдена и на председателя на Скупщината на Сърбия (парламента) Мая Гойкович, която се лекува в болница от пневмония, както и на директора на Канцеларията за Косово и Метохия Марко Джурич, който е в изолация.

Извънредно положение поради коронавируса бе въведено в събота в четвъртия по големина град в Сърбия - Крагуевац. В град Нови пазар, по-рано също беше въведено извънредно положение, в столицата са отворени два денонощни диагностични пункта за граждани. Ръководството на страната, водено от президента Александър Вучич, обмисля въвеждането на нови ограничителни мерки на среща на националния кризисен щаб за борба с COVID-19 в понеделник, 29 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase