Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Изглежда, че тази година Гърция върви към туристически сезон от три месеца, каза пред телевизия Скай министърът на туризма Харис Теохарис.

Oще по темата

Той отбеляза, че юли, август и септември ще са месеците, които ще изнесат тежестта на туристическата година, като допълни, че има основателни признаци за удължаване на сезона и през октомври и ноември.

Предпоставка за това обаче е да няма непредвидени развития около коронавируса.

Основната задача през сезона ще бъде сигурността на местните общности и на туристите. Затова в рамките на ЕС текат консултации за въвеждането на "здравен паспорт", като всеки гражданин, който иска да пътува, да бъде подлаган на надежден тест и то още в страната на произход, обясни Теохарис.

Теохарис подчерта, че пристигане на туристи от страни извън Европа в Гърция не се очаква, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 4 години

Сезона няма да е дори 3 месеца , мързела и глад е присъщ на гърка

26

Тъпо искане

преди 4 години

Вирусите мутират, и коронните. Какъв здравен паспорт? Просто излишна бюрокрация. Повечето тур оператори ще ги осигурят срещу такса. Иначе, Всеки месец - нов здравен паспорт. Тестване до дупка с тестове, които дават 50% грешка. Вътрешният им туризъм е достатъчен с помощта от ЕС да изкарат на печалба. Неприятни гърчоля! Не наядоха се на помощи. Да не беше мафията по черноморието и ужасното грозно застрояване... Не че и в Гърция го няма, но брегът им е голям, все още на са успели чак като нас.

25

Чип в мозъка

преди 4 години

Да го слагат по-бързо, че да имаме и ние нещо там.

fallback