Снимка: БГНЕС

Правителството на Северна Македония прие строги мерки за ограничаване на движението по време на предстоящите Великденски празници, съобщават вестниците в Скопие.

Забраната за движение ще започне на 17 април в 16 часа и ще продължи до 21 април вторник в пет часа сутринта, пише "Независен весник".

Също така бе прието и предложението на Главния координационен кризисен щаб от четвъртък до вторник да се забрани движението и събирането на групи, т. е. да се затворят всички паркове, места за излети, местата за почивка в националните паркове и гори и вилните зони по време на предстоящия празник.

Още по темата

Вестник "Нова Македония" съобщава, че голяма група граждани са се събрали да протестират тази нощ в квартал Ченто в Скопие, след като полицията по време на полицейския час е арестувала трима души. Лицата били арестувани, тъй като не спазвали забраната за движение, която важи на територията на цялата страна от 16 часа до пет сутринта.

Като бунт срещу ареста голям брой хора излезли на улиците. След инцидента се появил кметът на Гази Баба Борис Георгиевски, който успокоил насъбралите се граждани. Сега обстановката се нормализира, отбелязва изданието, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase