Снимка: БГНЕС
fallback

Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в събота, за да предотврати влизането на мигранти в страната.

Правителството заяви, че е решено да предотврати влизането на мигранти, идващи от Турция, съобщи в. „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

“През цялата нощ силите за сигурност предотвратяваха незаконните преминавания на границата”, заяви министърът на отбраната Никос Панайотопулос пред гръцката телевизия Скай в събота, ден след като Турция заяви, че повече няма да пречи на бежанците да отидат в Европа.

Няколко мигранти са арестувани, добави министърът.

Oще по темата

Гърция засили проверките в проливите между гръцките острови в Източното Беломорие и турския бряг, заяви министърът на корабоплаването и островната политика Йоанис Плакиотакис, който също отговаря за бреговата охрана.

“Гръцките граници също са и граници на Европа”, каза той.

Граничната полиция и специалните звена за борба с безредиците използваха сълзотворен газ и шокови гранати през нощта, за да предотвратят мигрантите да влязат в Гърция през затворения граничен пункт в Кастанис и Пазаркуле.

Ситуацията остана напрегната в събота. Някои мигранти успяха да преминат граничната река с гумени лодки, съобщи държавната телевизия.

Гръцкото правителство свика кризисна среща в събота сутринта, за да обсъди проблема с мигрантите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 4 години

Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в събота, за да предотврати влизането на мигранти в страната.Евала на гърчолята! Комшу, тия ако опитат пак - сменете сълзотворния газ със зарин! Гаранция че поне три години ще заобикалят Гърция през Португалия.

69

Анонимен

преди 4 години

Никой не може да ме убеди че това са бежанци! Това са мързеливци, искащи да живеят от помощи в Европа без да работят. Афганистанци, пакистанци и всякая ***. Няма сред тях свестни сириици. Войната в Сирия е отпреди 6-7 години. Оттогава доста от сирийците който са в Турция, и са се устроили и работят. Тия сега са вредна сг***н. Оправя ги само АК 7,62мм в достатъчно количество.

68

Не бързайте

преди 4 години

До AZТе и сега не са се втурнали да остават в БГ при спецпрокурорите на И.Г. с техния арест и оказвания терор на прокурорите върху жертвите. Но една няколкохилядна мигрантска тълпа може да дестабилизира държавата, а жестокостта на разправата на жандермеристите с нея ще предизвика много негативен отзвук в държавите от ЕС. Прокурорите хич няма да ги е еня, но премиерът може да си направи изводът какво означава това за кабинета.Скандалите с демонстративните арести вПловдив ни стигат за ЕСПЧ.

fallback