Снимка: архив, БГНЕС

В Солун настъпи паника, след като в града беше обявен първият случай на коронавирус. Хората се презапасяват с храни, а магазините са опразнени. Избягва се и ползването на градски транспорт.

Властите полагат максимални усилия да се ограничи разпространението на вируса след регистрирания първи случай в Солун.

Лекари предупреждават, че в рамките на часове или няколко дни се очакват още регистрирани случаи на заразени хора, предаде БНР.

Още по темата

Видимо жителите на Солун се страхуват от разрастване на заразата и масово се запасяват с храни.

Все по-малко използват обществения транспорт. Шофьорите на градския транспорт в Солун отказват да ходят на работа, ако не се вземат предпазни мерки в автобусите.

Забраниха достъпа до сградата на общината, извършва се обеззаразяване, защото пациентката с вируса е посетила заседание на общинския съвет.

Затвориха и училището, в което учи детето на пациентката.

Кметът на Солун препоръча всеки да ограничи контактите с лица, които има вероятност да са заразени. Министърът на здравеопазването разпореди да се снабдят аптеките с повече предпазни маски.

Днес Гърция съобщи за нови два нови случая на коронавирус през последните 24 часа, с което общият брой потвърдени случаи е три, съобщи в. „Катимерини“. Един от случаите е свързан с роднина на 38-годишната жена в северния град Солун, която стана първият потвърден случай в Гърция. Наскоро жената се завърна от Милано в Северна Италия, епицентър на епидемията от коронавирус в Европа. Другият случай е в Атина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase