Снимка: Pixabay
fallback

Десетки коне са били умъртвени на истанбулския остров Бююкада заради епидемия на сап, предаде турската частна телевизия НТВ, позовавайки се на съобщение на околийската управа, отговаряща за Принцовите острови.

Oще по темата
Сапът е заразна болест по едрокопитните животни (коне, мулета и магарета), но в редки случаи може да заболее и човек, предава БТА.

Досега са умъртвени 81 коня на острова, който е поставен под карантина. Преустановено е влизането и излизането на животни.

Конете служат за транспортно средство на най-големия от Принцовите острови - Бююкада, където автомобилите са забранени. Освен един от символите на острова файтоните с конски впряг са и средство, на което разчитат както местните жители, така и посетителите, за да се придвижват на площта от около пет квадратни километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Ренде

преди 4 години

Мислех че това лято сме ние наред, ама виж ти, конете ще са преди нас

11

Анонимен

преди 4 години

Чумата от предатели и българоубийци управляваща България ще посегне и на конете.

10

Пешо

преди 4 години

Първо - това не е чума по конете, а сап!Второ - не е вирусно заболяване, а е бактериално, при това се води лечима.Трето - аман от *** драскачи, готови да плашат хората с какво ли не!А ето и някои въпроси, които ми минават през ума - Колко хора в България общуват с коне /и магарета/? А колко от тях общуват с такива от принцовите острови и т.н...? Кой има интерес от паника у нас? и още и още...

fallback