Снимка: Reuters, архив
fallback

САЩ трябва да се извинят за бомбардировките на Югославия през 1999 година и да изплатят компенсации на роднините на загиналите и пострадалите, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в коментар за думите на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че бомбардировките трябва да се разглеждат в "по-широка перспектива", предаде ТАСС.

"А всъщност САЩ трябва първо да се извинят пред тези, които бомбардираха, да платят компенсации за убитите, както и ранените, загубили здравето си заради снарядите с обеднен уран. И чак след това, създавайки подобаващ, а не осколъчно-токсичен фундамент, да призовават "да се движим напред", написа тя във Facebook.

Преди това напускащият длъжността посланик на САЩ в Белград Кайл Скот заяви, че сърбите трябва да разглеждат събитията от 1999 година в "по-широка перспектива" и ги призова да подобрят отношенията си със САЩ, пише "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Анонимен

преди 4 години

И Русия и Сащ ги оправляват евреи!Сталин страшилището е евреин и Труман е евреин хора убили жестоко много хора невини !Сащ ще се извинът когато и Сърбите се извинът за кланетата !

150

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Най-големия геноцид в историята е избиването на 100 милиона индианци турчине, даже и вашите султани не са вършили чак такъв геноцид."Вярно е.

149

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Не всеки русофоб е турчин"В този сайт, и не само, много често има припокриване между двете неща. Едни и същи хора се задавят от плюнки срещу Русия и същевременно се опитват да ни убедят, че не е имало еничари и че турското робство си е било супер... Едни и същи хора лъжат безсрамно, като диви азиатци.Русофилите нито имат нужда толкова да лъжат, нито да използват такъв вулгарен език и оскърбления, нито са така невежи. Това вече само по себе си говори къде е истината.

fallback