Снимка: Reuters
fallback

Гръцкият остров Кос стана първото място в Гърция, където бяха поставени електронни табели за предупреждение при цунами, но хотелиери се оплакват, че знаците всяват страх сред туристите, съобщава в. "Катимерини".

Oще по темата

Пет ферибота осигурени днес от Самотраки за Александруполис

"Възможно е да стане цунами на Кос (в случай на земетресение)", каза Ефтимиос Лекас, ръководител на Гръцката организация за планиране и защита при земетресения, пред телевизия Оупън ТВ.

"Не бива да смитаме проблемите под килима, защото това струва човешки живот", добави той.

Председателят на Съюза на хотелиерите на Кос Дина Свину обаче е на мнение, че табелите плашат туристите. Тя настоява те да бъдат премахнати, "особено като се има предвид, че няма причина за това, както уверяват учените", предава БТА.

Разрушително земетресение от 6,6 степен порази остров Кос на 20 юли 2017 г. Двама туристи загинаха при труса, а десетки бяха ранени. Земетресението бе последвано от малко цунами с височина от 1,5 метра.

Поставянето на електронните знаци е съвместен проект на Съвместния изследователски център на Европейската комисия и Националния център за известяване при цунами на Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

CINDY

преди 4 години

До АнонименГ-жа Pedersen предоставя безвъзмездни средства на всеки, който има проекти за изпълнение или се нуждае от заем за решаване на проблеми с 2% лихва. Повече информация можете да се свържете с WhatsApp на телефонния номер: +393483644668cindy.nathalie1chaff***gmailБлагодаря ви за вниманието и Бог да ви благослови.

24

Страх ме хваща

преди 4 години

Цунами се образува не само при земетресения и вследствие на паднали във водата големи астероиди, но и вследствие на свлачища.Знае се, че срещу някои наши черноморски градове, под водата са запазени цели каменни сгради, което означава, че в древността е имало катастрофални свлачища. Значи е имало и цунамита. Но дали са били вследствие земетресения или вследствие тежестта на каменните домове и храмове?Дано днешните архитекти и геодезисти се съобразяват с особеностите на терена.

23

Анонимен

преди 4 години

A v Plovdiv slagat tabeli za parkirane na lodkite si po ulicite...kato zavali dajd...po molbite i molebenite na vladikata...

fallback