Снимка: Reuters
fallback

Търговец, който не върне ресто от 1 цент на клиент, рискува да бъде наказан с глоба от 300 до 2000 евро. Това предвижда законопроект за защита на потребителя, приет от черногорското правителство, съобщава БТА.

Поводът за мярката са постъпвали оплаквания от потребители, че не им се връща ресто заради липса на дребни монети в магазините. Досега в държавата не е имало законово основание за санкциониране на търговците, но скоро няма да е така.

Агенцията посочва, че оплаквания са постъпвали само от местни потребители. Когато търговецът установи, че клиентът е чужденец, обикновено връща рестото до цент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Петльо ела

преди 4 години

Оранжевият петел отвъд океана избута брутално президентът на Черна гора за да изпъкне пред него и нещата си дойдоха на мястото.Петелът направи ли те на нищожество пред целият свят,това е голям стимул да докажеш обратното,като си оправиш *** и я направиш велика.Кълва и Ердоган по главата и сега Турция е с най-голямото летище и има летяща кола.За жалост в България в ресторантите нерядко си позволяват да си присвояват бакшиш от рестото.Оранжевият петел ще ни оправи,а патриот-премиер е ключът.

9

Като

преди 4 години

Като нямат да ми върнат искам да им платя с карта, ако и това нямат - да си набавят или да търсят ресто, не съм им длъжен аз клиента.

8

House M.D.

преди 4 години

От заглавието излиза, че санкцията е вече въведена, а според статията въвеждането предстои. Кое е вярното?

fallback